Kuinka käyttää Photoshopia?

Uncategorized

Written by:

Photoshop on kuvanmuokkausohjelma, jota käytetään pääasiassa otettujen valokuvien paranteluun sekä valmisteluun erilaisia tarkoituksia varten. Se sopii loistavasti niin yksityiseen harrastelijakäyttöön kuin yrityskäyttöönkin. Photoshopin avulla yrittäjä voi esimerkiksi luoda bannereita yrityksensä verkkosivulle tai parannella verkkokauppaansa laitettavia tuotekuvia. Jos et ole koskaan aiemmin käyttänyt Photoshopia tai edes muokannut kuvia muulla kuvankäsittelyohjelmalla, saattaa ohjelma alkuun vaikuttaa hämmentävältä. Muutaman perustoiminnon opettelemalla pääsee kuitenkin jo loistavasti alkuun ohjelman käytössä.

Tutustu sovelluksen käyttöliittymään

Ennen minkään toiminnon käytön opettelua on järkevää tutustua Photoshopin käyttöliittymään vapaasti. Ohjelman päävalikko on näkyvissä yläreunassa ja vasemmassa reunassa taas näkyy työkalupakki, jossa on kaikki tärkeimmät työkalut. Oikeassa reunassa on esitettynä värinvalintaan sekä tasojen hallintaan tarkoitettu työkalu. Kokeile klikkailla erilaisia valikoita ja tutki, mitä mistäkin löytyy. Hyvä idea on myös valita jokin kuva tai tyhjä dokumentti ja testailla erilaisia työkaluja siihen. Näin saat alustavan käsityksen siitä, mitä kaikkea Photoshopilla on mahdollista tehdä.

Opettele käyttämään tasoja

Tasojen käyttö on yksi ensimmäisistä asioista, jotka aloittelijan kannattaa opetella. Jos alat muokata kuvia tietämättä mitään tasojen toiminnasta, tulet melko todennäköisesti törmäämään pian ongelmiin. Photoshopin tasot ovat läpinäkyviä kerroksia, eli aivan kuin toistensa päälle kasattuja lasilevyjä. Kuvia muokatessa kaikkea kannattaa harvemmin laittaa samalle tasolle. Tasoja käyttämällä varmistat sen, että et tule pilanneeksi koko kuvaa yrittäessäsi muokata jotakin tiettyä osiota. Tasoja saa halutessaan helposti piilotettua tai jopa poistettua kokonaan.

Monesti Photoshop luo kuvaan automaattisesti uusia tasoja, kun käyttäjä lisää kuvaan uusia osia. Esimerkiksi tekstin lisääminen kuvaan luo automaattisesti tekstille oman tasonsa. Tämä tekee mahdolliseksi muun muassa sen, että tekstin paikkaa voi milloin tahansa vaihtaa tai sen voi poistaa ilman, että alkuperäistä pohjakuvaa tarvitsee alkaa muokata. Kaikki tehdyt muokkaukset tallentuvat kullakin hetkellä valittuna olevalle tasolle, joten tasojen kanssa kannattaa olla tarkkana. Kaikista järkevintä on nimetä kukin taso loogisesti.