Parhaimmat digikamerat vuonna 2018

Uncategorized

Written by:

Digitaalisten järjestelmäkameroiden kehitys jatkuu! Nikon ja Canon ovat molemmat järjestelmäkameramarkkinoiden tunnetuimpia merkkejä, ja heidän tuotekehittelynsä takaa sen, että kaiken tasoisille valokuvaajille, niin ammattilaisille kuin harrastelijoillekin, löytyy taatusti se oikea kamera. Sen sijaan, että valitsisi uskollisesti aina jomman kumman merkeistä, kannattaa kameroita tarkastella yksilöinä, sillä niiden ominaisuudet vaihtelevat huomattavasti. Viime kädessä käyttötarkoitus ratkaisee sen, mikä kamera on se sopivin: onko kuvia tarkoitus ottaa urheilutapahtumista, maisemista, ihmisistä, vai onko videokuvaus kenties kameran tärkein funktio?

Seuraavaksi tarkemmassa esittelyssä on kaksi Nikonin ja kaksi Canonin kameraa, jotka ovat ansioituneet kuvaustarkkuudessa ja nopeudessa. D850 on uuden sukupolven Nikon kamera, joka palvelee hyvin kokenutta ja ammattimaista valokuvaajaa, eikä tee kompromisseja kuvaresoluution ja kameran nopeuden välillä. Canon EOS 80D soveltuu erityisesti urheilu- ja eläinkuvaukseen tarkennusjärjestelmänsä ja nopeutensa ansiosta. Nikon D750 on puolestaan hyvä yleiskamera, jonka tarkkuusjärjestelmä on saanut paljon kiitosta. Canon 5D Mark III kameran erikoisuus on puolestaan sen skenaariokuvaus-ominaisuus.

Nikon D850 – Tarkkoja kuvia, myös nopeissa tilanteissa

Nikonin D800- ja D800E-malleja seurannut D850 on uuden sukupolven digitaalinen järjestelmäkamera, joka ei sarjan aiemmista kameroista poiketen tee suurtakaan kompromissia resoluution ja kuvanottonopeuden välillä. Kuvantarkkuus on taattu tässä 45,7 megapikselin kamerassa, joka on varusteltu markkinoiden parhaalla tarkennusjärjestelmällä. Kamera soveltuu hyvin nopeisiin kuvaustilanteisiin nappaamalla parhaimmillaan huikeat yhdeksän kuvaa sekunnissa. Muina erikoisuuksina kamerasta löytyy muun muassa täysin hiljennetty kuvaus-optio, 4K Ultra HD-videokuvaus, pitkälle kehitelty energiatehokkuus sekä tehokas valosensori, joka takaa hyvän kuvaustuloksen myös vähässä valossa.

Canon EOS 80D – Nopeat objektit kameralle hankalissa kuvaustilanteissa

Canonin EOS 80D soveltuu erityisen hyvin nopeaan kuvaukseen, ja se ottaakin parhaimmillaan 7 kuvaa sekunnissa. Tämän vuoksi sitä markkinoidaan erityisen sopivaksi eläinten ja urheilutapahtumien kuvaamiseen, sillä se on erikoistunut liikkuvien objektien tarkkuuden parantamiseen 45:llä ristikkäistyyppisellä pisteellä. Se parantaa myös niiden kuvauskohteiden tarkkuutta, jotka eivät osu keskelle kameraa. Kamera tuottaa laadukkaita kuvia myös hankalissa valo-olosuhteissa, kuten vaikkapa urheiluareenoiden rankassa valossa. Kameralla pystyy ottamaan videokuvaa 1080/60p:n jatkuvalla tarkkuudella, ja kameran WiFi sallii kuvien välittömän jakamisen.

Nikon D750 – Yleiskamera tosissaan kuvaavalle harrastelijalle

Nikonin D750-kamera on hinnaltaan keskiluokkainen, mutta soveltuu hyvin myös kunnianhimoiselle harrastelijalle, sillä se takaa hyvän tarkennuskyvyn ja kuvanlaadun 24,3 megapikselillään. Kamerassa on 51-pisteinen tarkennusjärjestelmä, joka ei kata koko kuvausaluetta, mutta on huomattava parannus samanhintaisten kameroiden luokassa. Kamera suoriutuu erityisen erinomaisesti hämärissä kuvaustilanteissa ja soveltuukin myös ammattilaiselle hyväksi apuvälineeksi nopeisiin kuvaustilanteisiin. D750:a kuvataan hyväksi yleiskameraksi, ja se on saanut erityistä kiitosta hyvistä värintoistokyvyistään, jotka jäljittelevät Nikonin D810-mallia.

Canon EOS 5D Mark III – Erinomaista tarkkuutta

Canon 5D-sarjan legendaarinen maine on saanut jatkoa 5D Mark III -mallilla. Kameran 22,3 megapikselin kenno häviää toisille kameroille, mutta mahdollistaa toisaalta kuvien ottamisen kuuden kuvan sekuntinopeudella. Kamerassa on itsessään laaja ISO-herkkyys, 100-25600, ja se on laajennettavissa välille 50-102400. Kameralla saa otettua tarkkoja kuvia sen 61-pisteen automaattitarkennuksella, mikä on luultavasti yksi kameran parhaista puolista. Erityistä kamerassa on sen ristikkäinen tarkennus liikkuviin kohteisiin ja skenaariokuvaus, jolla saa taltioitua tarkasti sekä kiihtyvät että hidastuvat kohteet.