Blogit, jotka opastavat loistavaksi valokuvaajaksi

Uncategorized

Written by:

Valokuvaajalle on tarjolla runsaasti eri sivustoja, josta niin aloittelevat kuin pidemmälle ehtineetkin kuvaajat löytävät arvokasta tietoa. Tietoa on runsaasti tarjolla niin valokuvauksen tekniikasta, näyttelyistä ja kuvaajista. Blogit ja valokuvaussivustot ovatkin hyödyllisiä niin aloittelevalle kuvaajalle kuin alalla jo pidemmälle ehtineelle alan osaajalle. Tällä sivulla käymme läpi erilaisia hyödyllisiä sivustoja. Esimerkiksi digikuvaus.com tarjoaa runsaasti hyödyllistä tietoa erityisesti aloittelevalle kuvaajalle. Sivustolla neuvotaan muun muassa millainen kuvauskalusto kannattaa hankkia ja esimerkiksi oikeaa kameran otetta. Kuvauksen perusasiat kuten aukkoarvo ja valotusaika on selitetty selkeästi aloittelijan tarpeita ajatellen. Digikuvaaja.net on myös varsin hyödyllinen blogisivusto. Löysimme sieltä mielenkiintoisia julkaisuja muun muassa koirien ja revontulien kuvaamisesta sekä arvokkaita vinkkejä valokuvien myyntiin kuvapankeissa. Blogien lisäksi myös kannattaa tutustua valokuvausta koskeviin Facebook-ryhmiin, joita löytyy runsaasti – myös suomen kielellä!

Valokuvauksen blogeja edistyneemmille

Myös edistyneemmälle kuvaajalle on tarjolla runsaasti hyödyllisiä blogeja ja kuvausaiheisia sivustoja. Käymme tässä läpi niistä muutamia: 1) Finnfoto.fi edustaa Suomen valokuvausalaa ja sivustolla on tietoa esimerkiksi kilpailusta ja jäsentoiminnasta. Sivustolta voi löytää esimerkiksi työkaluja koskien tekijänoikeuksia. Finnfoto pyrkii lisäämään valokuvauksen arvostusta ja asemaa Suomessa. 2) Toinen hyödyllinen sivusto on valokuvaajaksi.net, joka on suunnattu erityisesti valokuvauksen opiskelijoille ja alalla jo työskenteleville. Esimerkiksi täältä voi löytää tietoa kuvankäsittelystä ja siitä, mitä saa kuvata. 3) Kolmas hyvä ja taitavasti tehty sivusto on valovuoto.fi. Tämä on yhteisöllinen sivusto, jossa valokuvaavat jakavat blogejaan. Sivusto on suunnattu sekä harrastelijoille että ammattilaisille. Kyseessä on viiden suomalaisen valokuvaajan yhteisprojekti, jolla he pyrkivät edistämään valo- ja videokuvauksen näkyvyyttä. Myös vierailevat kuvaajat kirjoittavat sivustolle aika ajoin.

Muita blogeja valokuvaukseen

Netissä on suuri määrä blogeja, jotka ovat hyödyllisiä ja auttavat sinua tulemaan paremmaksi valokuvaajaksi. Käymme vielä läpi muutaman suomalaisten kuvaajan ylläpitämän blogin. Esimerkiksi Mikkosaari.fi on blogi, jossa pääpaino on kuvaamiseen opastamisella. Täältä voi muun muassa löytää vinkkejä ensimmäisen järjestelmäkameran ostoon. Erityisesti blogissa opastetaan Canon-järjestelmäkameran hankkimista. Blogista voi löytää tietoa myös esimerkiksi makrokuvauksesta. Mikon blogi onkin mielenkiintoinen erityisesti siksi, että siinä opastetaan tarkasti juuri aloittelevaa kuvaajaa. Myös kameralehtien sivustot ovat kuvaajille hyödyllisiä, kuten esimerkiksi kamera-lehti.fi tai digi-kuva.fi. Ainakin osa artikkeleista on ainoastaan tilaajille. Näiden lehtien etuna on se, että niiden sisältö on usein varsin monipuolista. Niissä puhutaan tekniikasta, esitellään kuvia ja nettisivujen kautta on myös mahdollista päästä lukemaan eri kuvaajien blogeja. Esimerkiksi Kamera-lehden sivusto on hyvä, ja siellä on runsaasti linkkejä eri kuvaajien blogeihin.