Kuinka tulla suosituksi Instagramissa?

Uncategorized

Written by:

Sosiaalisen median palvelu Instagram on nykyaikainen työkalu, jonka avulla voi tavoittaa miljoonia ihmisiä. Itsestään ja elämästään sisältöä jakamalla voi myös saavuttaa jotain suurta, mutta samaan aikaan Instagram on hyvin koukuttava ja helposti haittoja aikaansaava asia. Tässä artikkelissa käsittelemme, kuinka kääntää sosiaalisen median vallankumous omaksi eduksi, eli toisin sanoen, kuinka saada mahdollisimman suuri yleisö ja hyötyä siitä. Millaisia kuvia sinun kannattaisi ottaa ja milloin ne on hyödyllisintä julkaista? Ota mukava asento ja avaa Instagram sovellusvalikosta. Pääset heti kokeilemaan artikkelin vinkkejä käytännössä!

Jotta Instagramissa tulisi huomatuksi, on otettava huomioon yleisimmät kellonajat, jolloin seuraajat ovat puhelimen äärellä. Kaikista parhaiten näistä ajoista pääsee perille muuttamalla asetuksista profiilinsa bisnesprofiiliksi, eli esimerkiksi henkilökohtaiseksi blogiksi. Tällöin saat itsellesi näkyviin tilastoja esimerkiksi seuraajiesi sukupuolesta ja iästä, sekä ajoista, jolloin he ovat Instagramissa aktiivisimmillaan. Lisäksi näet kuinka monta henkilöä kuvasi on tavoittanut, onko kuvaa jaettu yksityisviestillä ja kuinka monta kertaa esimerkiksi tarinasi on toistettu uudestaan. Kun tiedät minkä ikäinen kohderyhmäsi on, osaat ehkä kohdistaa kuvasi paremmin juuri heille.

Erotu joukosta

Paras tapa kerätä seuraajia on yksinkertaisesti erottua joukosta. Jos julkaisee samanlaisia kuvia kuin 50 000 muuta Instagramin käyttäjää, satojen tuhansien seuraajien saaminen on hyvin epätodennäköistä. Instagramin tämänhetkisiä kuumimpia nimiä ovatkin henkilöt, joiden elämä näyttää kovin mielenkiintoiselta: Pilotti, joka kuvaa matkojaan ja hulppeita maisemia kymmenen tuhannen kilometrin korkeudesta. Vasta valmistunut lääkäri, joka jakaa rankimpia kokemuksiaan ja kuvaa elämäänsä myöhäisissä yövuoroissa. Terapeutti, joka päätti myydä koko omaisuutensa ja lähteä kiertämään maailmaa pelkkä rinkka selässään. Sekä juuri yliopiston ulkomailla aloittanut kunnianhimoinen opiskelija. Seuraajia saa erottumalla joukosta!

Kirjoita mielenkiintoisia kuvatekstejä

Kaikki rakastavat kuvatekstejä. Kerro päivästäsi tai tilanteesta, jossa otit julkaisemasi kuvan. Ole luova! Riko filtteri ja paljasta, miten tilanteeseen päädyttiin. Jouduitko rämpimään suon läpi sukkasillasi, kaaduitko kuvaa ottaessa? Kaatuiko kahvimuki syliisi heti kuvan räpsäisyn jälkeen? Instagram ei ole pelkästään kauniiden kuvien jakoa. Monet käyttävät sitä bloginaan ja blogeihin tyypillisesti kirjoitetaan teemasta riippuen erilaisia asioita. Muista käyttää emojeita, sillä ne tekevät henkilöstä heti paljon helpommin lähestyttävän. Pyydä seuraajia kertomaan omista kokemuksista, sillä mitä enemmän kuva saa kommentteja, sitä näkyvämpi se on Tutki-valikossa.

Käytä värejä

Mieti, millaisiin kuviin itse kiinnität huomiota selatessasi Instagramia. Ne harvemmin ovat suoraan pöydän yläpuolelta otettuja mustavalkoisia kuvia kahvikupeista, vai ovatko? Niin kuin luonnossa, myös sosiaalisessa mediassa värikkyys ratkaisee. Käytä hyödyksesi vuodenaikoja. Talvella joka puolella on valkoista, kesällä vihreää ja syksyllä keltaista. Valitse valkoisen kahvimukin sijasta kirkkaanpunainen ja maalaa huulesi oransseiksi. Korosta kirkkaita värejä erilaisilla suodattimilla ja suunnittele kuviesi järjestys etukäteen niin, että värit korostavat toisiaan hauskasti. Mielenkiintoinen idea olisi julkaista esimerkiksi kolme samansävyistä kuvaa kerrallaan, jolloin profiilin saisi näyttämään kirkkaalta sateenkaarelta!