Kuinka tulla loistavaksi valokuvaajaksi?

Uncategorized

Written by:

Päätös alkaa valokuvaajaksi voi olla helppo. Mutta onko valokuvaamisen ammattilaisen työ ruusuista ja mitkä ovat mahdolliset reitit hyväksi valokuvaajaksi? Vastauksia näihin kysymyksiin voi olla yhtä paljon kuin vastaajiakin. Sivustoltamme löydät valokuvausvinkkejä aloittelijoille ja blogeja, jotka opastavat loistavaksi valokuvaajaksi. Esittelemme myös erinomaisia suomalaisia valokuvaajia, parhaat valokuvausfestivaalit, ohjeet kuinka tulla suosituksi Instagramissa, ja vertaamme parhaat digikamerat vuonna 2018. Ennen päätöstä ryhtymisestä valokuvaajaksi kannattaa pilkkoa oma mahdollinen ura valokuvaajaksi eri osioihin: Olisiko muotikuvaus oma juttu? Entä taidekuvat? Unelmien pilkkominen eri välitavoitteisiin voi auttaa hahmottamaan, millainen ura valokuvauksen saralla on. Yhtä reittiä huipulle tuskin on, vaan valokuvaaja voi joutua uransa aikana sopeutumaan erilaisiin tilanteisiin.

Valokuvaajan opinnot vain yksi askel

Valokuvaus on hyvin kilpailtua huipputasolla ja jo opiskelupaikkoja katsastaessa voi joutua karsimaan vaihtoehdoista. Tarjolla on eri tasoisia ja hintaisia koulutusmahdollisuuksia niin Suomessa kuin ulkomailla. Joihinkin opinahjoihin on tiukat pääsyvaatimukset, kun taas useimmiten kansanopistoihin voi päästä opiskelemaan helpostikin. Jos haluaa opiskella muutakin kuin pelkkää valokuvausta, voi jonkin kansanopiston medialinja olla oikea valinta. Medialinjalta valmistuneiden työllistymisprosentti ei kuitenkaan ole kovin korkea ja voi olla syytä erikoistua johonkin todella ajankohtaiseen taitoon ja tietoon, kuten InDesign-ohjelmiston käyttöön. Jos kuitenkin on varma siitä, mitä haluaa ja haluaa muuttaa maailmaa valokuvaamalla, ei kannata huolestua valokuvaajien kilpailutilanteesta, vaan suunnata rohkeasti kohti omia unelmia ja tulevaisuudessa siintäviä tavoitteita.

Valokuvauksen historia pähkinänkuoressa

Valokuvauksen voi katsoa alkaneen jo vuonna 1826, jolloin Nicephore Niepce otti ensimmäisen mustavalkokuvan. Ensimmäisissä valokuvissa yhdistyi kaksi jo tunnettua keksintöä: valoherkkä paperi ja camera obscura. Camera obscuraa käytettiin jo renessanssin aikana apuna maalaamisessa. Valoherkkä paperi keksittiin ilmeisesti vahingossa 1700-luvulla, sen keksi saksalainen anatomian professori Johann Heinrich Schulze. Keksintöä kehitti eteenpäin englantilainen kemisti Thomas Wedgwood, joka kokeilii ensimmäisen kerran camera obscuraa ja valoherkkää paperia yhdessä. Valokuvaus yleistyi nopeasti niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissa heti sen julkistamisen jälkeen. Käänteentekevänä keksintönä valokuvaamisessa voidaan pitää Louis Daguerren keksimää dagerrotypiaa, sen avulla filmin sai valotettua nopeasti. Valokuvaamista käytettiin heti sen keksimisen jälkeen vuonna 1839 etenkin sotien, ihmisten, arkkitehtuurin ja maisemien kuvauksiin.